Centraleverwarmingcv.be

Installateur centrale verwarming: tips

Als je een nieuwe cv-ketel wilt plaatsen is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de installatie ervan. In dit artikel kom je te weten waaraan je een goede installateur herkent en hoe je geld kan besparen door het installeren van je centrale verwarming.

 

Erkende installateur centrale verwarming zoeken

Je centrale verwarming installeren laat je best over aan een professional, die erkend is door de Vlaamse overheid. Waaraan herken je een erkende installateur centrale verwarming? Een technicus erkend door de Vlaamse overheid heeft een erkenningsnummer. Enkel technici kunnen erkend zijn, bedrijven niet. De erkenning wordt namelijk altijd verleend op naam van de technicus, nooit op naam van het bedrijf. Om erkend te worden als erkend installateur, moet een vakman een bepaalde opleiding gevolgd hebben, slagen voor een examen én een retributie betalen. Vraag hier offertes aan bij erkende installateurs.

Een erkende technicus krijgt een erkenningsnummer, afhankelijk van het type brandstof. Er zijn 3 soorten erkenningsnummers. Een erkende technicus voor gasvormige brandstof krijgt een nummer toegekend beginnend met GV, gevolgd voor vijf cijfers. Het erkenningsnummer voor technici voor vloeibare brandstoffen wordt gevormd door de lettercombinatie TV, opnieuw gevolgd door vijf cijfers. Het erkenningsnummer van een erkende technicus verwarmingsaudit ten slotte, bestaat uit de letters VA+, met daaropvolgend vijf cijfers.

Wanneer je een nieuwe verwarmingsinstallatie wil plaatsen of de huidige wenst te vervangen doe je er goed aan verschillende installateurs te contacteren. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken maar zal je ook beter kunnen bepalen wie professionele en correcte informatie verschaft.

 

Op onze offertepagina kan je nu ook gratis en zonder aankoopverplichting prijzen vergelijken van erkende verwarmingsinstallateurs uit jouw regio. Klik hier voor meer informatie.

 

installateur centrale verwarming kiezen

 

Centrale verwarming plaatsen: financiële voordelen

Als je je oude verwarmingsketel vernieuwt, kunnen de kosten oplopen. Echter, door het hogere rendement van de nieuwe ketel verdien je hem op een aantal jaar terug. Een nieuwe verwarmingsketel zal er dus op langere termijn voor zorgen dat je energiekosten gereduceerd worden.

Bovendien maak je kans op premies als je centrale verwarming vernieuwt. Bekijk hier een overzicht van alle premies voor verwarmingsketels.

 

installateur centrale verwarming

 

Installateurs voor het onderhoud van de verwarmingsketel

Het onderhoud van je cv ketel is belangrijk en verplicht voor bepaalde ketels. Een goed onderhouden verwarmingsketel zal zijn rendement behouden. CV ketels op stookolie en vaste brandstof moeten volgens de wet jaarlijks gekeurd worden. CV ketels op aardgas moeten verplicht om de 2 jaar een onderhoudsbeurt krijgen. De kostprijs van een onderhoud is afhankelijk van het type brandstof en de ketel. Voor het onderhoud van je verwarmingsketel, moet je minimum rekenen op een bedrag van 100 euro (exclusief btw).

Om kosten te besparen, kan je kiezen voor een onderhoudscontract. De prijs van een individuele onderhoudsbeurt is dan kleiner. Bovendien word je automatisch op de hoogte gebracht wanneer het tijd is voor de verplichte onderhoudsbeurt. Als je woning ouder is dan tien jaar, heb je recht op het verlaagde btw-tarief van 6 %. Prijzen van een onderhoud door erkende installateurs kan je hier aanvragen.

 

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs