Centraleverwarmingcv.be

Verwarmingsketel kiezen en vergelijken: prijs advies

Het kiezen van een nieuwe verwarmingsketel is één van de belangrijkste beslissingen bij het plaatsen van een nieuwe cv-installatie. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en verbruik kan je kiezen uit heel wat mogelijkheden. In dit artikel overlopen we alle soorten CV-ketels met hun voordelen, nadelen, prijs en belangrijke aandachtspunten.

Ga snel naar: biomassaketelketel met warmtepompzonneboilerprijzenofferte aanvragen

 

Soorten verwarmingsketels

Er bestaan verschillende soorten verwarmingsketels. Welk type het meest geschikt is hangt af van het gewenste comfort, de oppervlakte van de woning, het aantal gezinsleden en het beschikbare budget. In onderstaand overzicht vind je de meest gebruikte verwarmingsketels gesorteerd van hoog naar laag rendement:

hoogrendementsketel

Hoogrendementsketels

Hoogrendementsketels werken op aardgas of mazout (stookolie) en hebben een hoger rendement ten opzichte van de conventionele gasketel.

Je kan deze verwarmingsketels herkennen aan het HR+-label voor aardgasketels of Optimaz-label voor stookolieketels. Dit type cv-ketel wordt ook lage temperatuurketel genoemd.

Prijs hoogrendementsketel: Tussen de €1.500 en €2.500
Prijs verbruik: Goed
⇒ Lees hier meer over hoogrendementsketels.

 

condensatieketel

Condensatieketels

De condensatieketel is de nieuwste generatie verwarmingsketel die werkt op aardgas of stookolie.

Het verschil met ouderwetse verwarmingsketels is dat de condensatieketel een hoger rendement behaalt door de waterdamp van de rookgassen ook om te zetten in warmte. Daardoor kan je aardig besparen op de energiefactuur.

Prijs condensatieketel: Tussen de €2.500 en €5.000
Prijs verbruik: Zeer goed
⇒ Lees hier meer over de condensatieketel.

 

biomassaketel verwarmingsketel kiezen

Biomassaketel

Een biomassaketel maakt gebruik van hout, pellets en houtsnippers om je woning te verwarmen.

Met een rendement van 90 % is een biomassaketel een efficiënte manier om je woning te verwarmen met organische brandstoffen.

Prijs biomassaketel: Vanaf € 5.000 voor het basismodel en € 20.000 voor een model met automatisch aanvulsyteem.
Prijs verbruik: Zeer goed

⇒ Lees hier meer over een biomassaketel.

 

warmtepomp-verwarmingsketels

Verwarmingsketel i.c.m. warmtepomp

Warmtepompen halen het grootste deel van hun energie uit de nabije omgeving, hetzij de aarde, lucht of het water. Daardoor zijn ze bijzonder milieuvriendelijk en energiezuinig.

Voor een doorsnee woning mag je rekenen op 50% minder stookkosten. Een zware investering die je na enkele jaren gegarandeerd dubbel en dik terugverdient.

Prijs warmtepomp: Tussen de €7.500 en €25.000
Prijs verbruik: Uitmuntend
⇒ Lees hier meer over warmtepompen.

 

zonneboiler-prijzen

Zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit grote collectoren die in de tuin of op het dak geplaatst worden. In deze collectoren bevindt zich water dat opgewarmd wordt door zonnestralen en vervolgens gebruikt worden in de badkamer of voor het zwembad.

Er bestaan ook combi zonneboilers die samenwerken met de centrale verwarming. Zo kan je op een goedkope en milieuvriendelijke manier warm water verkrijgen.

Prijs zonneboiler: Tussen de €4.000 en €6.000
Prijs verbruik: Uitmuntend
⇒ Lees hier alles over de soorten zonneboilers.

 

Verwarmingsketel prijs

De prijs van een cv ketel is in de eerste plaats natuurlijk afhankelijk van het soort verwarmingsketel. Een overzicht van de kostprijs per type ketel:

Soort verwarmingsketel
Verwarmingsketel prijs
Prijs verbruik
Hoogrendementsketel
Gemiddeld €1.500 - €2.500
Goed
Condensatieketel
Gemiddeld €2.500 - €5.000
Zeer goed
Warmtepomp
Gemiddeld €7.500 - €25.000
Uitmuntend
Zonneboiler
Gemiddeld €4.000 - €6.000
Uitmuntend
Benieuwd naar de prijs van een verwarmingsketel op maat van jouw situatie en wensen?
Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende installateurs kan via de offertepagina.

Hou er rekening mee dat ook de installatie van een verwarmingsketel kosten met zich meebrengt. Gemiddeld betaal je zo’n €500 à €1.000 aan montagekosten, afhankelijk van het soort cv ketel.

Het laten plaatsen van een nieuwe verwarmingsketel is dan wel een heuse investering, op termijn is het zeker een slimme zet. Het verbruik van een nieuwe cv-ketel is 15% tot 20% zuiniger dan dat van een oude cv-ketel. Daardoor kan je al snel enkele honderden euro’s besparen op je energiefactuur.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs