Centrale Verwarming

Verwarmingswerken uitvoeren?
Vraag hier online offertes aan.

Verwarmingsketel kiezen en vergelijken: prijs advies

Het kiezen van een nieuwe verwarmingsketel is één van de belangrijkste beslissingen bij het plaatsen van een nieuwe cv-installatie. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en verbruik kan je kiezen uit heel wat mogelijkheden. In dit artikel overlopen we alle soorten CV-ketels met hun voordelen, nadelen, prijs en belangrijke aandachtspunten.

 

Soorten verwarmingsketels

In onderstaand overzicht vind je de meest gebruikte ketels voor een verwarmingsinstallatie. Welk type het meest geschikt is zal afhangen van het gewenste comfort, oppervlakte van de woning, aantal gezinsleden en de prijs.
Verwarmingsketels gesorteerd van hoog naar laag rendement:

 

hoogrendementsketels

Hoogrendementsketels

Hoogrendementsketels werken op aardgas of mazout (stookolie) en hebben een hoger rendement ten opzichte van de conventionele gasketel. Je kan deze verwarmingsketels herkennen aan het HR+-label voor aardgasketels of Optimaz-label voor stookolieketels. Dit type cv-ketel wordt ook lage temperatuurketel genoemd.

Prijs hoogrendementsketel: tussen de €1500 en €2500
Prijs verbruik: goed

Lees hier meer over hoogrendementsketels.

 

 

condensatieketels

Condensatieketels

De condensatieketel is de nieuwste generatie verwarmingsketels waarmee gestookt kan worden op aardgas of stookolie. Het verschil met de ouderwetse verwarmingsketel is dat de condensatieketel een hoger rendement behaalt door de waterdamp van de rookgassen ook om te zetten in warmte.

Prijs condensatieketel: Tussen de 2500€ en 5000€
Prijs verbruik: Zeer goed

Lees hier meer over de condensatieketel.

 

 

warmtepomp verwarmingsketel

Verwarmingsketel in combinatie met warmtepomp

Warmtepompen halen het grootste deel van hun energie uit de nabije omgeving. Hierdoor zijn ze bijzonder milieuvriendelijk en energiezuinig. Voor een doorsnee woning mag je rekenen op 50% minder stookkosten. Een zware investering die je na enkele jaren gegarandeerd dubbel en dik terugverdient.

Prijs warmtepomp: Tussen de 7500€ en 25000€
Prijs verbruik: Uitmuntend

Lees hier meer over warmtepompen.

 

 

zonneboiler prijs

Zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit grote collectoren die in de tuin of op het dak geplaatst worden. In deze collectoren bevindt zich water dat opgewarmd wordt door zonnestralen. Het opgewarmde water kan vervolgens gebruikt worden in de badkamer of voor het zwembad. Er bestaan ook combi zonneboilers die samenwerken met de centrale verwarming. Zo kan je op een goedkope en milieuvriendelijke manier warm water verkrijgen.

Prijs zonneboiler: Tussen de 4000€ en 6000€
Prijs verbruik: Uitmuntend

Lees hier alles over de soorten zonneboilers.