Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Centrale verwarming op pellets

Pelletkachels worden steeds vaker gebruikt als centrale verwarming. Het is een goedkope energiebron die onbeperkt voorradig is. In dit artikel kom je alles te weten over prijzen van pelletkachels en pellets kopen.

 

 

Wat zijn pellets

Pellets zijn kleine korrels die geperst worden met droog resthout van zagerijen. Hierdoor zijn ze milieuvriendelijk, goedkoop en kunnnen ze gemaakt worden van de overschotten bij lokale bedrijven. Pellets zijn ook genormeerd zodat men exact weet wat het rendement zal zijn. Hierdoor kan men het verbruik makkelijk en correct vergelijken met andere brandstoffen zoals olie en gas.

 

Pelletverwarming – goedkoop en milieuvriendelijk

Het kiezen van een nieuwe verwarmingsinstallatie wordt vaak bepaald door twee factoren: het rendement en de milieuvriendelijkheid.

 

Pellets = milieuvriendelijk

Het plaatsen van een pelletverwarming is niet alleen positief voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Hout is een vernieuwbare brandstof en maakt deel uit van de natuurlijke kringloop. Bij een correcte verbranding komt evenveel koolstofdioxide vrij als nodig is voor het ontstaan van nieuwe bomen. Hierdoor zal niet alleen het broeikaseffect verminderen maar zal er ook minder zure regen geproduceerd worden.

Pellets zijn ook één van de weinige brandstoffen die we in eigen land kunnen ontwikkelen. Zo wordt de plaatselijke tewerkstelling bevorderd en moet er geen brandstof verspild worden voor lange transporten.

Benieuwd naar een exacte prijs voor pelletverwarming op maat van jouw situatie?
✓ Vraag hier gratis offertes aan bij erkende installateurs.

 

Pellets = goedkope brandstof

Aangezien pellets gemaakt worden van zuiver afvalhout is de prijs van deze brandstof aanzienlijk laag. De spanen worden onder hoge druk geperst zodat er geen lijm of andere bindmiddelen nodig zijn. Ook het transport is aanzienlijk goedkoper omdat ze gewoon in België kunnen gemaakt worden. Je kan ze kopen in bulk of in zakjes van 15 kg.

Pelletverwarming is bijna 2 keer goedkoper dan aardgas en maar liefst 3 maal goedkoper dan verwarming op elektriciteit. Hierdoor kan je de investering van een pelletkachel reeds terugverdienen op enkele jaren tijd.

 

centrale verwarming op pellets

 

 

Pelletkachel als centrale verwarming

Pelletkachels kunnen zowel gebruikt worden om kleine ruimtes op te warmen als het volledige huis. In tegenstelling tot houten kachels hoef je zelf niet aan te vullen en zal de temperatuur ook constant blijven. Zowel de ontsteking als de aanvoer gebeuren volledig automatisch.

 

 

Prijs en verbruik pelletkachel

Een gemiddelde pelletkachel verbruikt tussen de 0,6 à 2 kg per uur. Als regel mogen we aannemen dat een gezin van vier personen ongeveer 1500 kg pellets zal verbruiken tijdens de wintermaanden. Dit komt momenteel neer op een prijs van ongeveer 800 à 1.200 euro per jaar. De prijs van pellets kan uiteraard sterk schommelen naargelang de vraag.

Prijzen vergelijken loont!

Een pelletkachel plaatsen kost al snel enkele duizenden euro’s. Om zeker te zijn van een uitstekende service, kwalitatieve materialen en correcte prijzen vergelijk je best verschillende verwarmingsinstallateurs. Ben je ook benieuwd wat een nieuwe centrale verwarming op pellets zal kosten in jouw woning?
Vraag dan hier gratis offertes aan bij verschillende installateurs uit uw regio.

 

 

 

Offertes voor pelletverwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs