Infraroodverwarming

Infraroodverwarming is een opkomende verwarmingstechniek die heel wat voordelen heeft ten opzichte van traditionele verwarming. Hij verbruikt minder energie en is erg compact. Infraroodverwarming is te verkrijgen in de vorm van panelen en vloerverwarming (zie webshop).

 

infrarood verwarmingInfraroodverwarming is een relatief energiezuinige verwarmingstechniek. In tegenstelling tot centrale verwarming wordt niet de lucht in het gebouw verwarmd, maar wel de massa. De opgewarmde materialen zullen op hun beurt de warmte afgeven aan de omringende omgeving. Dit kan je vergelijken met stralen van de zon.

Infraroodverwarming bestaat in de vorm van buisvormige stralers en panelen. Zie hiervoor uitgebreide info op infraroodverwarming.be.

 

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?

Infraroodverwarming bestaat ondertussen een kleine vijftien jaar. Sindsdien zijn er al heel wat aanpassingen en ontwikkelingen gebeurd die elke nieuwe generatie verwarmingstoestellen steeds weer beter maakt. Inmiddels kunnen er probleemloos hele gebouwen en woonhuizen effectief verwarmd worden met infraroodstraling. Het systeem zit meestal verwerkt in relatief kleine panelen die véél kleiner zijn dan radiatoren en relatief eenvoudig aan te brengen zijn. Ook is er infraroodverwarming beschikbaar in de vorm van vrijstaande kacheltjes en hangmodellen voor muren en plafond.

infraroodverwarming prijs

Het systeem zendt geheel onschadelijke infraroodstraling uit op een frequentie van zo’n 10.000 nanometer. Zo wordt elke ruimte gelijkmatig verwarmd wat zorgt voor een aangename warmte. Bij traditionele radiatoren ontstaan vaak temperatuurverschillen van enkele graden in dezelfde ruimte.

 

Voordelen infraroodverwarming

Elk type verwarming heeft steeds zijn eigen voor- en nadelen. De voornaamste voordelen van infraroodverwarming is het gezondheidseffect, de gelijkmatige warmteafgifte en het gunstig verbruik.

 

Energiebesparend verbruik

Energiebesparing wordt steeds belangrijker. Mensen zijn zich in toenemende mate bewust van de impact op het milieu. Daar komt bij dat fossiele brandstoffen opraken en de wereldwijde vraag toeneemt. De brandstofprijzen stijgen en dus raakt een hoge energieconsumptie de consument direct in zijn portemonnee. Het zal dan ook weinig verbazing wekken dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om energie te besparen bij alledaagse activiteiten. Zo zijn er tegenwoordig zuinige auto’s, wasmachines met een laag verbruik en andere besparende huishoudtoestellen.

Infraroodverwarming is uitermate geschikt om energieverbruik te verminderen. Per graad die een ruimte verwarmd wordt, wordt er ongeveer 7% bespaard ten opzichte van een centrale verwarming. Bovendien is het niet de lucht, maar de massa die verwarmd wordt. Muren, vloeren en objecten houden de warmte langer vast. Ook dit levert een besparing van energie en lager verbruik op. In zijn geheel zal infraroodverwarming zo’n 34 watt per vierkante meter vereisen om een ruimte effectief te kunnen verwarmen.

 

Gezondheidseffecten

keuring mazoutketel

Veel mensen zijn zich nauwelijks bewust van de gezondheidseffecten van traditionele vormen van verwarming. Die hebben als nadeel dat zij lucht in beweging brengen. Vooral wanneer de verwarming lange tijd niet is gebruikt kan dat veel schadelijke stofdeeltjes in circulatie brengen. Sommige mensen kunnen het opgewarmde stof in een radiator zelfs ruiken.

Infraroodverwarming heeft dat nadeel niet. Sterker nog, infrarood is aantoonbaar goed voor de gezondheid. De lange golf van een infraroodsysteem is volgens medisch onderzoek bevorderlijk voor de celproductie. Bio-energetisch infraroodlicht activeert de watermoleculen en stimuleert eveneens hun ionisatie en resonantie. Veel mensen installeren dan ook warmtecabines in de badkamer om het lichaam weer op te laden tijdens de koude wintermaanden.

 

Brochure aanvragen met prijzen en info

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en prijzen van infraroodverwarming? Vul onderstaand uw e-mailadres in om een gratis digitale infobrochure en prijslijsten te ontvangen.

 

 

 

 
 

Prijs infraroodverwarming

Zoals gemeld levert infraroodverwarming een energiebesparing op van enkele honderden euro’s per jaar voor een gemiddelde woning. Vooral ten opzichte van andere soorten van elektrische verwarming is de prijs van infraroodverwarming enorm gunstig. De kostprijs van infraroodverwarming start al vanaf enkele tientallen euro’s en kan oplopen tot enkele honderden euro’s naargelang de warmteafgifte en de armatuur. Daar moeten dan wel een besparing van energiekosten en de positieve gezondheidseffecten bij in beschouwing worden genomen.

Infraroodverwarming kopen? Bekijk het volledige gamma in de webshop.

 

Toepassingen

Infraroodstralen worden gebruikt in heel wat verschillende toepassingen. Infraroodpanelen zijn het meest bekende voorbeeld voor wat betreft de binnenhuisverwarming. Ze zijn aantrekkelijk omwille van de energiezuinigheid en de plaats die je ermee bespaart. Daarnaast wordt het ook gebruikt als basis voor vloerverwarming. Daarnaast zijn de infraroodcabines het bekendste voorbeeld op het vlak van wellness. Wil je graag een overzicht van de verschillende infraroodverwarmingstoestellen? Vraag dan hieronder de gratis brochure aan.

 

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen