Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Cv-ketel merken

Wil je investeren in een volledig nieuwe cv-installatie? Of is je huidige cv-ketel verouderd en dringend toe aan vervanging? Om aan je verwarmingsbehoefte tegemoet te komen, zijn er talloze cv-ketel merken op de markt die uiteenlopende soorten verwarmingsketels produceren. Om welke fabrikanten gaat het? En hoe maak je de beste keuze voor jouw situatie? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Overzicht cv-ketel merken
Gemiddelde prijs cv-ketel
Welk merk cv-ketel kiezen?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Hoe kies ik de beste cv-ketel voor mijn woning?

Er zijn verschillende cv-ketels op de markt. Welke ketel je uiteindelijk kiest, hangt af van jouw situatie, persoonlijke wensen en je budget. Hieronder overlopen we enkele vragen die een rol spelen in de zoektocht naar de ideale cv-ketel voor jouw woning.

  • Hoe verwarm je je woning momenteel? Verwarm je je woning met gas, mazout of elektriciteit? Kadert je project binnen een grondige energetische renovatie en wil je overstappen naar een warmtepomp? En gebruik je hoge temperatuur radiatoren of vloer- of wandverwarming? Je huidige situatie zal een belangrijke rol spelen bij de keuze voor je volgende cv-ketel.
  • Moet de ketel ook voorzien in je warmwaterbehoefte? Dan kies je beter voor een combi-ketel. Deze levert niet alleen warm water voor je centrale verwarming, maar beschikt ook over een boiler die je sanitair water opwarmt.
  • Wat is het benodigde vermogen? Het vermogen van een cv-ketel wordt berekend op basis van de isolatiegraad, de woonoppervlakte, het type woning en het warmwaterverbruik. Door een goede woningisolatie moet je ketel bv. minder hard werken en treedt er minder warmteverlies op.
  • Hoeveel plaats heb je ter beschikking? Er zijn verschillende types en modellen van verwarmingsketels. Zo heb je compacte wandketels voor kleine woningen, maar ook grotere vloerketels. Die beschikken over meer vermogen en zijn geschikter voor grotere woningen.
  • Wat is je beoogde budget? Natuurlijk speelt ook je budget een rol in de keuze van een cv-ketel. De prijs hangt nauw samen met het type ketel en het vermogen. Verder in dit artikel lees je meer over de gemiddelde prijzen van cv-ketels.

Hoe ben ik zeker van de juiste keuze? Alle bovenstaande elementen beïnvloeden het type verwarmingsketel en het benodigde vermogen. Om de beste cv-ketel voor jouw situatie te kiezen, schakel je best de hulp in van een cv-installateur. Hij informeert je over de opties voor je woning en helpt je bij het maken van de beste keuze. Kom in contact met erkende installateurs actief in je regio.

cv ketel merken

 

Overzicht cv-ketel merken

Tal van fabrikanten brengen verwarmingsketels op de markt. Er is dus een ruim aanbod binnen verschillende kwalitatieve cv-ketel merken. Vooral Nederlandse en Duitse cv-ketels scoren goed. We overlopen hieronder enkele van de bekendste cv-ketel merken:

 

1. Nefit Bosch cv-ketel

In de jaren ’80 was Nefit de Nederlandse pionier in het vervaardigen van de hoogrendement cv-ketel. Sinds 2004 is Nefit verbonden met Bosch. Samen zetten ze sterk in op een gasloze toekomst. Zo kan je bijna al hun HR-ketels bijmengen met biogas en/of koppelen aan duurzame verwarmingssystemen. Daarnaast fabriceren ze ook hoogwaardige hybride ketels (combinatie van warmtepomp en condensatieketel).

Modellen: 9000i, TrendLine, ProLine, TopLine, …

 

2. Atag cv-ketel

Atag is een Nederlandse fabrikant van duurzame verwarmingsproducten. Ze produceren niet alleen cv-ketels, maar ook warmtepompen en zonnesystemen (bv. zonneboilers) die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Een Atag ketel is betrouwbaar en intelligent. Zo passen ze zich volautomatisch aan aan de gevraagde warmtebehoefte, waardoor ze nooit harder werken dan nodig. Bij Atag kan je terecht voor solo- en combi-ketels, hybride ketels en cv-ketels met een aparte boiler.

Modellen: i-Serie, P-Serie, Q-Serie, …

 

3. Vaillant cv-ketel

Het Duitse Vaillant werd in 1874 opgericht door Johann Vaillant en groeide uit tot internationaal marktleider van verwarmings- en ventilatietechnologie. Hier kan je niet alleen terecht voor condensatieketels, maar ook elektrische ketels en waterverwarmers op gas maken deel uit van hun assortiment. Al ligt hun focus voornamelijk op de verduurzaming van hun condensatieketels en hybride cv-ketels.

Modellen: ecoTEC plus, ecoTEC exclusive, ecoCOMPACT VCC, ecoVIT, …

 

4. Remeha cv-ketel

Met een ketel van Remeha heb je een duurzame investering in handen. Zo ontving het bedrijf als eerste een Kiwa-certificaat voor het gebruik van waterstof toevoeging in verwarmingsketels (‘bijmengen’) voor particuliere woningen. Bovendien biedt Remeha een unieke GasLos Garantie aan. Koop je bv. een gasketel, maar moet je na enkele jaren verplicht van het aardgas af? Dan krijg je een flinke korting op een duurzamer systeem. Remeha biedt solo- en combi-ketels en elektrische ketels aan.

Modellen: Tzerra Ace, Calenta Ace, Avanta Ace, …

 

5. Itho Daalderop cv-ketel

Haal je een cv-ketel van het Nederlandse Itho Daalderop in huis? Dan ben je verzekerd van een betrouwbare cv-ketel met een vermogen op maat. Net zoals bij de voorgaande merken zijn de ketels van Itho Daalderop perfect combineerbaar met een zonneboiler of kleine warmtepomp. Zo kan je op een duurzame en ecologische wijze zowel je sanitair water als je woning verwarmen. Itho Daalderop spitst zich voornamelijk toe op doorstroomtoestellen en voorraadtoestellen.

Modellen: Cube One, Cube Duo, …

 

Wat is het beste merk voor mijn cv-ketel?

Dat ‘beste merk’ bestaat niet. Verschillende fabrikanten produceren hoogwaardige verwarmingsketels en zetten in op duurzame systemen. Welke cv-ketel uiteindelijk het meest geschikt is voor jouw woonsituatie, is afhankelijk van je woningisolatie, de totale woonoppervlakte, je warmwaterbehoefte, het soort warmtetoestellen in je woning, …

Wil je diverse cv-ketel merken vergelijken? Vraag dan gratis advies aan bij verschillende installateurs actief in je regio. Niet elke vakman werkt namelijk met dezelfde merken en installateurs hebben vaak een voorkeur voor een bepaalde fabrikant. Vergelijk vrijblijvend verschillende offertes van cv-installateurs via onze gratis offertedienst.

 

Cv-ketel prijzen

De prijs van je cv-ketel is niet alleen afhankelijk van het merk. Ook het type verwarmingsketel, het vermogen en het rendement, de plaatsing, … spelen een doorslaggevende rol in de totaalprijs. Wat zijn nu de gemiddelde richtprijzen voor verwarmingsketels? Een kort overzicht:

Type cv-ketelPrijs (excl. btw & plaatsing)
Hoogrendementsketel€ 1.500 à 2.500
Condensatieketel€ 2.500 à 5.000
Hybride cv-ketel€ 4.000 à € 10.000
Biomassaketel€ 5.000 à € 20.000
Warmtepomp € 7.500 à € 25.000
Zonneboilercombi€ 4.000 à € 6.000

LET OP: de kosten kunnen verschillen van installateur tot installateur. Wil je de beste prijs voor jouw project ontvangen? Vraag dan diverse prijsvoorstellen aan bij erkende installateurs. Zo kan je niet alleen die kosten, maar ook adviezen, merken, … vergelijken. Vul het gratis aanvraagformulier in.

 

Druk de kosten met premies & subsidies

Laat je niet afschrikken door de prijzen voor een nieuwe cv-ketel. De overheid voorziet enkele interessante financiële tegemoetkomingen. Voor het plaatsen van een nieuwe, zuinige verwarmingsketel kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor premies. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel over premies voor verwarmingsketels.

 

 

merken cv ketel

 

CONCLUSIE: welk cv-ketel merk kiezen?

Het ‘beste’ merk voor cv-ketels kunnen we je niet geven. We spreken liever over de beste verwarmingsketel voor jouw situatie. Die beste keuze hangt af van je budget, het type ketel en het vereiste vermogen. Om de juiste keuze te maken, vraag je best voorstellen aan bij gecertificeerde installateurs. Elk project is namelijk anders en elke installateur heeft een bepaalde voorkeur. Vraag je verschillende offertes aan? Dan kan je niet alleen de kwaliteit van deze merken, maar ook prijzen, terugverdientijden, garantieperiodes, … vergelijken.

Vrijblijvend voorstellen vergelijken? Ontvang gratis advies en prijsvoorstellen op maat bij verschillende installateurs actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs