Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Radiatorfolie: prijs, rendement & plaatsing

Radiatorfolie voorkomt dat er warmte verloren gaat via de buitenmuren. Zo bespaar je op energiekosten. Er zijn twee soorten radiatorfolie te koop. Ontdek in dit artikel meer over de prijs, het rendement en de plaatsing. Bekijk alle types radiatorfolie in de webshop.

 

Radiatorfolie Voordelen van radiatorfolie

Radiatoren stralen een deel van hun warmte naar buiten uit. Vaak is dat een buitenmuur. Wanneer de muur niet goed geïsoleerd is, gaat er onnodig veel warmte verloren. Door radiatorfolie te plaatsen kun je dat warmteverlies voorkomen.

Radiatorfolie aan de muur reflecteert de uitgestraalde warmte van de radiator terug de woning in. Radiatorfolie die op de radiator zelf wordt aangebracht, zorgt ervoor dat er überhaupt geen warmte richting de muur uitgestraald wordt.

 

Hoeveel kan je besparen?

Dat hangt af van de situatie. Heb je een woning met enkel glas of dubbel glas? Voor huizen zonder dubbel glas is een besparing van 50m³ gas mogelijk. Woon je in een huis met een niet-geïsoleerde spouwmuur, dan kan je ongeveer 10m³ gas per jaar per vierkante meter besparen. De kosten voor radiatorfolie verdien je in de meeste gevallen reeds na één tot twee jaar terug.

 

radiatorfolie besparing

 

Prijs van radiatorfolie

  • Voor bevestiging aan de radiator: € 15 – € 18 (7,5 m x 0,5 meter + dubbelzijdig klevende tape)
  • Voor bevestiging aan de muur: € 11-15 (afhankelijk van de kwaliteit)

Online radiatorfolie kopen? Bekijk hier het aanbod in de webshop.
Bekijk ook andere radiatoronderdelen in de webshop.

 

Waar breng je de folie aan?

Veel mensen vragen zich af of je radiatorfolie nu het beste aan de muur kunt bevestigen of aan de radiator zelf. Vroeger werd radiatorfolie alleen op de muur aangebracht maar tegenwoordig zijn er ook speciale HR folies die aan de achterzijde van de radiator zelf geplaatst worden.

Dat heeft als voordeel dat de folie niet meer zichtbaar is. Verder reduceert deze folie de warmte-uitstraling aanzienlijk waardoor een interessante besparing op de energierekening mogelijk is. De folie kan je met magneettape of met dubbelzijdige tape aan de radiator vastzetten. Loshalen van de radiator is daarvoor niet nodig.

 

En wat met de CV-leidingen?

Wanneer je toch aan de slag gaat met radiatorfolie, dan is het aan te raden om direct aandacht te besteden aan de CV leidingen. Deze kun je omwikkelen met een speciale aluminiumfolie (bandagefolie) of met kunststof isolatiebuizen.

Doe dat alleen bij de buizen die door onverwarmde ruimtes lopen (kelder, zolder, garage, enz.) anders is het rendement te gering. Leidingen die erg dicht bij elkaar liggen kun je ook omwikkelen met glas- of rotswol. Je kunt het isolatiemateriaal vastbinden met ijzerdraad. Draag handschoenen en stofmasker bij het op maat snijden van glas- of rotswol.

cv leidingen radiatorfolie

Gemiddeld genomen kan je 3m³ aardgas per strekkende meter leiding isolatie besparen. Stel dat je 15 meter aan leiding isoleert, dan kun je bij een gasprijs van € 0.53 per m³ ongeveer  € 23.85 per jaar besparen. (3 x € 0.53 = € 1.59. € 1,59 x 15 = 23, 85) . Tel daar de besparing bij op die radiatorfolie je oplevert, dan kun je na een aantal jaar met wat eenvoudige maatregelen toch honderden euro’s besparen.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs