Een thermostaatkraan op elke radiator spaart je heel wat geld uit!

80% van de Belgische gezinnen hebben centrale verwarming met radiatoren. Veel installaties zijn echter niet optimaal ingesteld waardoor sommige radiatoren onnodige warmte afgeven in kamers die nauwelijks gebruikt worden. Met een thermostaatkraan die rechtstreeks verbonden is met je radiator kan je elke kamer perfect afstellen.

 

thermostaatkranen op radiatorWaarom kiezen voor een thermostaatkraan?

Niet alle kamers in een woning dienen op hetzelfde ogenblik verwarmd te worden. ’s Ochtends moet een badkamer warm zijn, ’s avonds is het aangenamer in een warme woonkamer, een hal hoeft minder warm te zijn dan andere ruimtes omdat je er minder tijd doorbrengt, …

Met een thermostaatkraan is het probleem van de baan. Je kan namelijk per radiator de maximale warmteafgifte bepalen.

 

 

Door gebruik te maken van een manuele thermostaatkraan kan je op jaarbasis maar liefst 100 euro of meer besparen op je energiefactuur.
Vraag hier gratis offertes aan bij erkende verwarmingstechniekers.
of bekijk het aanbod in de webshop.

 

De automatische radiatorthermostaat

Voor een optimale regeling van de temperatuur kan de klokthermostaat worden gecombineerd met een eenvoudig regelapparaatje: de automatische radiatorthermostaat.

Het toestel kan eenvoudig en zonder elektrische aansluiting gemonteerd worden op de radiator. Het bestaat uit een radiatorafsluiter met een thermisch regelelement. De kamerthermostaat regelt afzonderlijk de radiatorthermostaat en de warmwatertoevoer naar de radiator als de kamer er om vraagt.

Zo kan je de perfecte temperatuur per kamer instellen en hoef je de temperatuur niet zelf constant in de gaten te houden. Het warmtecomfort zal met een automatische radiatorthermostaat ook constant zijn.

Er zijn verschillende types radiatorthermostaten op de markt. Zo leveren radiatorfabrikanten ook voorgemonteerde radiatoren met ingebouwde thermostaat. Vraag om advies bij je installateur.

 

 

Automatische thermostaatkraan voor radiator

 

Hoeveel kan je besparen met thermostaatkranen op je radiatoren

Staat de radiatorthermostaat bijvoorbeeld ingesteld op 17 graden, dan zal de warmwatertoevoer automatisch verminderen en afsluiten wanneer kamertemperatuur boven de ingestelde waarde (17 graden) stijgt.

Met een thermostaatkraan op je radiatoren kan je tot 30 % besparen op je energiefactuur. De investering in thermostaatkranen is bovendien fiscaal aftrekbaar!

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen