Centraleverwarmingcv.be Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Centraleverwarmingcv.be

Prijs vloerverwarming: overzicht

De prijs van vloerverwarming is afhankelijk van een aantal factoren. Gebruik je het als hoofd-of bijverwarming? Ga je zelf aan de slag of roep je professionele hulp in? Ook de afwerking van de vloer speelt een rol. In dit artikel vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor vloerverwarming. Offertes op maat kan je hier online aanvragen.

 

Factoren die de prijs beïnvloeden

vloerverwarming met slangensysteem De kostprijs van vloerverwarming wordt beïnvloed door:

De manier van aanleggen: infrezen, in de chape zelf of opbouw.
Het type vloerverwarming: water, elektrisch, hoofdverwarming of bijverwarming.
Het aantal vierkante meters
Gewenste afwerking van de vloer
Moeilijkheidsgraad: soort ondervloer, bereikbaarheid

 

 

 

Hoofdverwarming en bijverwarming

De prijs van vloerverwarming is mede afhankelijk van de manier waarop de verwarming wordt toegepast. Indien je vloerverwarming bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met radiatoren zul je minder capaciteit nodig hebben. De verwarmingsleidingen in de vloer moeten dan minder dicht bij elkaar liggen. Een afstand van 15 tot 20 centimeter is voldoende. Bij een hoofdverwarmingssysteem bedraagt de afstand tussen de leidingen 10 centimeter. Hoe verder de leidingen uit elkaar liggen, hoe lager de prijs per vierkante meter.

 

Soorten vloerverwarming en hun prijs

prijs vloerverwarming

1. Vloerverwarming nat systeem

Vloerverwarming in de chape is één van de meest gebruikte methodes en zorgt voor de beste warmtegeleiding. Voor het plaatsen van vloerverwarming in de chape zelf betaal je gemiddeld 30 tot 50 euro per vierkante meter. Deze prijs is afhankelijk van de wijze waarop de leidingen bevestigd worden. Dat kan zijn op metalen netten, op noppenplaten of vastgeniet op het isolatiemateriaal. Plaatsing op noppenplaten is in de regel het duurst (zie bovenstaand voorbeeld). Indien het om vloerverwarming als bijverwarming gaat, is het per vierkante meter gemiddeld 5 euro goedkoper.
Prijzen op maat van uw project kunnen hier aangevraagd worden.

 

2. Vloerverwarming droog systeem

Is je vloeropbouw beperkt qua hoogte, dan is vloerverwarming volgens het droog systeem een oplossing. Bij dit systeem worden de verwarmingsbuizen in de isolatie geplaatst zodat de opbouwhoogte herleid kan worden naar een dikte van 6 centimeter. Bovenop de isolatie komt een warmtegeleidende afdekplaat die de warmtespreiding gaat optimaliseren. Het droog systeem wordt vooral toegepast bij renovatie. De prijs ligt doorgaans zo’n 20% hoger dan het nat systeem.
Prijzen op maat van uw project kunnen hier aangevraagd worden.

 

3. Infrezen van de leidingen

Bij kleine renovatiewerken is het mogelijk om vloerverwarming te integreren in de bestaande vloer door middel van frezen. Het infrezen van vloerverwarming kost gemiddeld 30 tot 45 euro per m², uitgaande van een ruimte van 40m². Dit is inclusief het egaliseren van de vloer. Gaat het om vloerverwarming als bijverwarming, dan betaal je gemiddeld 5 euro per vierkante meter minder. Dit komt omdat de totale lengte van de verwarmingsleidingen dan korter is. Gezien de plaatsing van vloerisolatie niet onbelangrijk is bij grondige renovaties geniet vloerverwarming met een nat systeem wel de voorkeur.
Prijzen op maat van uw project kunnen hier aangevraagd worden.

 

4. Elektrische vw

Elektrische vloerverwarming wordt voornamelijk ingezet als bijverwarming. Denk bijvoorbeeld aan badkamers of andere ruimtes die niet constant verwarmd moeten worden. Elektrische systemen zijn vooral aantrekkelijk omdat het installeren ervan niet al te duur is. Daarnaast heb je ook geen dure voorzieningen nodig zoals een cv-ketel met bijhorende leidingen. Er zijn elektrische mattensystemen te koop die eenvoudig in- of op de vloer kunnen worden geplaatst. Een dergelijk systeem kost inclusief thermostaat gemiddeld 60 tot 70 euro per vierkante meter. Dit is exclusief kosten voor de aanleg. Meer info en prijzen vind je hier.

vloerverwarming prijs afwerking

 

Prijs vloerverwarming zelf leggen

Vanaf een oppervlakte van 40 vierkante meter, betaal je per vierkante meter 15-25 euro aan materiaalkosten. Om een VW zelf te leggen heb je volgende materialen nodig: isolatiemateriaal, verwarmingsslangen, koppelingen, thermostaat, verdeelunit en eventueel noppenplaten, netten of cement.

Het plaatsen van vloerverwarming is een arbeidsintensieve klus die grondig en correct moet aangepakt worden. Wil je de klus toch liever uitbesteden dan doe je er goed aan om verschillende installateurs te contacteren. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken, maar ook de werkwijze, gebruikte merken en de mogelijke na-service.

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs